Alomtálca - avagy meddig lehet még fokozni a cicáink kényelmét vagy inkább a miénket...

 

Ez a kérdés merül fel a legtöbb emberben, amikor a mi kényelmünket és komfortunkat már az állatok is élvezhetik, nem is akármilyen szinten.

Természetesen az ő kényelmük a mi kényelmünk is elsősorban, hiszen mindenki tudja, hogy az állattartásnak vannak kevésbé "szeretem" oldalai, mint pl. a cicák esetében az almozás, vagy éppen a lakás összetakarítása állataink után.

Valóban zavaró lehet, és bosszantó is egyben, amikor cicaalom maradványokat, szemcséket találunk a lakás különböző pontjain. Már beszámoltam arról, hogy vannak praktikus kiegészítők, melyek csökkenteni hivatottak a gazdik feladatait és minimalizálni a bosszankodásra szánt időt.

Már ezek önmagukban is nagy dolgoknak számítanak, de amit most szeretnék bemutatni nektek, túltesz minden eddigi elképzelésemen, és hogy a kényelem és praktikusság terén milyen kategóriába soroljátok? Nos: rátok bízom!

Automatikus cica wc:                      

 

                                             (3 alapszínben)

 

A robot működése az alább jelzett oldalon, az ugyan ilyen robotok alatt található, kis TV ikonra kattintva tekinthető meg.

(See the Litter-Robot in Action)

Eredeti forrásanyag: http://www.litter-robot.com/litter-robot.aspx?ID=13  vagy itt:

http://www.litter-robot.com/litter-robot-demonstration.aspx / szerkezeti ábrával illusztrált működés. (Szerintem ezen jobban látni, mit is csinál tulajdonképpen a robot).

 

Hogyan is kínálják ezt külhonban? Hát így.....

 

"Szereti a macskáját, de utálja kitakarítani az almostálat?

Bemutatjuk az "Almozó-Robot-ot", azt az eszközt, amire Ön eddig várt!

 

A létező legjobb öntisztító almostál, amit Ön vásárolhat, garantálja az Ön és macskája elégedettségét! Az "Almozó-Robot" egy automatikus öntisztító macska almostál, ami valóban működik!

Az Ön macskája megérdemli a tiszta almostálat, és Ön pedig nyugodtan fellélegezhet a takarítás adta kellemetlenségektől.

Akár még üzleti útra is elmehet, vagy egy rövidke vakációra anélkül, hogy fejfájást okozna Önnek kedvencének almozása.

Az "Almozó-Robot" nagy, több napra is elegendő hulladékgyűjtő kapacitással rendelkezik.

A tál kiürítése immáron olyan egyszerűvé válik, amilyen egyszerűséggel a konyhai szemeteszsákot cseréli ki."

 

***********************

Ezen az oldalon olyan hasznos dolgokat szeretnék nektek bemutatni, melyek számomra újdonságok voltak, és úgy ítéltem meg, hogy talán a ti számotokra is érdemes a figyelemre.

 

Ne vegyél drága játékot....

Rengeteg féle cicajátékot lehet vásárolni a boltokban, de miért tennénk, és költenénk erre sok pénzt, ha mi magunk is lehetünk kreatívak? Az alábbi linkre kattintva 2 videófilmet tekinthetsz meg. Ezek angol nyelven vannak, de a fordítása szükségtelen, mert lépésről-lépésre mutatja be nekünk a játék elkészítésének módját. Ki hitte volna, hogy a rossz zokni még milyen jó célt fog szolgálni...:)

Ne hagyjunk elől kedvencünknek túl sok játékot, mert megunja. Ismerős ugye, hogy a változatosság gyönyörködtet? A cicának a régi játék is új lesz, ha eltesszük, és folyamatosan cserélgetjük őket. Így ismét felfedezi a már megunni látszó játékot:)

A link pedig: http://video.about.com/cats/How-to-Make-a-Mousie-Cat-Toy.htm

Kellemes kikapcsolódást!

                                                                    **************

 

 Egy újabb csoda....?

Legalábbis én eddig azt hittem ilyen csak azon macsektulajdonosok meséiben létezik, akik nagyon elfogultak kedvenceikkel. A képek elég meggyőzőek erre vonatkozólag. Vagyis, létezik egy, a cicát wc-re szoktató program. A "tanfolyam" elvégzésével, cicáink képesek lesznek használni a lakásunkban található toalettet, vagyis elvonulni oda, ahová a "király is gyalog jár".:)))

Eredeti forrásanyag: http://www.citikitty.com

                                       

 

 

                                                                                                         ******************

 

Egy olyan használati tárgyra szeretném felhívni a figyelmeteket, mely úgy vélem sokak otthonában jelentene kényelmet és nem utolsó sorban észrevehető különbséget az ALOMTÁLCA környékén.

Sok cica meglehetősen nagy vehemenciával kapar, amikor az almot használja. Ennek eredményét gondolom nem kell bemutatni, amikor is az alomtálca környéke kész homokozóvá válik. Millió féle alom van, de én még olyat nem találtam, amely ne akadna bele a cica mancsába, ezáltal szemcsék kész hadseregét juttatva el  a lakás minden részébe. 

Ennek a kis kiegészítőnek a használatával mindez megelőzhető, mert a viszonylag apró,  -nem kemény- rácsok segítségével, a cica mancsából a alomszemek kihullanak egy gyűjtőtálcába. Kölyökkortól kezdve használható, mert a cica érzékeny mancsa nem akad bele a rácsokba, így nem okoz sérülést.

(Eredeti forrásanyag: http://www.pawpathlittermat.com/ProductInformation.html)

És most lássuk a képeket!  

         

            

     

 

 

 

 

 

Oldalmenü
Naptár
Diavetítő