Egy igazán remek, szórakoztató könyvet szeretnék a figyelmedbe ajánlani, mely minden macskarajongó kötelező olvasmánya!

Peter Gethers: A macska, aki Párizsban járt

A mindössze 208 oldalas, igaz történeten alapuló kis könyvecske főszereplője Peter Gethers (kiadó, forgatókönyv- és regényíró) megrögzött agglegény, valamint Norton, egy igazán elbűvölő macska. Kettőjük hihetetlen kapcsolatát mutatja be a könyv roppant bájos formában. Ízelítőképpen, kedvcsinálóként néhány kedves sor a könyvből:

"Akkoriban Cindy Wayburrel jártam. Már vagy három éve. Jól megvoltunk. Úgy hat hónappal korábban Cindy mintegy mellékesen megjegyezte, szeretne egy macskát. Mire én, szintén mellékesen, közöltem vele, ha macskát szeretne, akkor jobb, ha másik pasast keres helyettem. Én nem hálok macskákkal.

Vitatkoztunk. Megbeszéltük a vitát. Tovább vitatkoztunk. Hízelegve próbált meggyőzni. Előjöttem a "macskák nem apportíroznak" premisszával. Megint vitatkoztunk. Azzal próbálkozott, nekem tenne jót, ha lenne egy kis állatunk. Egyszer elkövettem azt a hibát, hogy megemlítettem neki, el tudnék képzelni egy állatot a házban, mivel néha magányosnak érzem magam. Ezt hozta elő.

- Egy állat, igen - mondtam. - De nem egy macska!

- Túl sokat utazol! - vágott vissza. - Kutyát nem tarthatsz. Két hét alatt belepusztulna, ha egyedül hagynád!

- Így van! - feleltem. - Ezért nincs kutyám! De ez nem azt jelenti, hogy macskát szeretnék. A macska is megdöglene két hét alatt-mert megölném.

- Még sose volt macska a közeledben! Ha megismernéd, meg is szeretnéd őket."

 

"- Vettél magadnak egy cicát?- kérdeztem döbbenten. A cica rám nézett. Elnyávogta magát. Csendes kis nyávogás volt. Nekem szólt, kétségtelen. És a mai napig meg mernék esküdni, hogy rám mosolygott.

- Nem- mondta Cindy - Nem az enyém.

- Akkor kié? - kérdeztem halkan. Mivel nem felelt, újra megkérdeztem. Még halkabban.
- Cindy? Kié a cica?"

 

"Reggel, szokás szerint néhány perccel Cindy előtt ébredtem. Lassan kinyitottam a szemem, vártam, hallom-e a kiscicát játszani. Semmi nesz.
Kissé megijedtem, próbáltam jobban fülelni. Egy újszülött kiscicának ilyenkor már ébren kell lennie, hogy javában rendetlenkedjen! Még mindig semmi.
Végül kis mocorgást hallottam a párnám felől. Hát ahogy lenézek, egy kis szürke szőrgombóc tűnik fel a szemem sarkában, amint kényelmesen fészkelődik a fejem mellett."

 

"Jó érzés volt. Úgy döntött, velem alszik. Nem csak az ágyamon, hanem velem. Nem Cindyvel-VELEM."

 

"- Ha fürdöm, a kád szélére ül.
 -Ha véletlenül becsukok egy ajtót, és őt a másik szobában hagyom, őrült üvöltésbe kezd. Addig nyivákol, amíg ki nem nyitom az ajtót. Semmiből sem szeret kimaradni,
    ami velem kapcsolatos.
 - Megbízik bennem.
 - Megvígasztal, ha szomorú vagyok. Vele boldogabb az életem.

 - Átéltünk szakításokat, betegséget és halált.
 - Ha eddig nem vették volna észre-imádom."

 

Én már kétszer olvastam el a könyvet, hol a meghatottságtól könnyeztem, hol a nevetéstől. Olvassad el, nem fogsz csalódni!

(A könyv a K.u.K Kiadó gondozásában jelent meg. www.kukkanto.hu)

Egy oldal, ahol olvashatsz az íróról bővebben:

http://www.randomhouse.com/features/nortonthecat/author.html

 

 

                                                                                          

 

 

Talán Ön is azon férfiak táborába tartozik, akik cicatulajdonos hölgynek udvarolnak. Vajon lehet-e azt mondani, hogy egy cicás hölgy szívéhez a szeretett négylábún keresztül vezet az út?  Ezt kérem, döntsék el Önök, én pedig  most közzéteszek egy "tökéletes randevú" receptjéül szolgáló ötletzáport.

A sikerért ki vállal garanciát? Nos, természetesen Önök.

Amennyiben a kapcsolatod jó eséllyel indul, abban az esetben őszintén bátorítalak arra, hogy gondolkodás nélkül fogadd meg az alábbi javaslataimat:

- Soha, de soha ne említsed meg, hogy az alomtálca felől szokatlan "illatok"  terjengnek. 

- Ha a cica egy órát akar eltölteni a cipőfűződ kifűzésével, engedd meg neki. Amikor már megtette, fűzzed be ismét, így folytatódhat számára a remek játék.

- Eszedbe ne jusson feltűnően leporolni a macskaszőrt a nadrágodról.

- Szokj hozzá, hogy a zsebedben hordasz egy pár szem jutalomfalatkát, amit majd alkalmasint a cicának adsz, természetesen akkor, amikor a lány nem figyel. (Megjegyzendő, hogy többnyire minden randin szükséged lesz erre a praktikára, mivel ezek után a cica a zsebedet fogja lesni, minden látogatásod alkalmával.)

- Ne zavard le a cicát a díványról, ha befészkelte magát kettőtök közé.

- Ha még mindig kettőtök között van, amikor ölelkezni szeretnél, nyugtassad meg a cicát, hogy nincs ellenvetésed az ő társasága ellen, majd lágyan vedd őt az öledbe, közben persze egyik kezeddel mindvégig simogassad.

- Amennyiben a lánynál töltöd az éjszakát, jobb, ha előre felkészíted magad arra, hogy meg sem próbálod a cica helyét az ágyban elfoglalni.

- Amikor a lány kimegy a szobából, pl. hogy elkészítse a koktélt, vagy ellenőrizze a vacsorát, kérdezd meg őt, hogy hol találod a macskának való játékokat, mert addig szívesen szórakoztatnád a kis négylábút.

- Amikor telefonálsz a lánynak, mindig érdeklődj a cicája felől.

- Előfordulhat, hogy nem otthon vacsoráztok, ilyenkor kérdezzed meg, hogy jó ötletnek tartja-e, ha az ételmaradékot hazaviszitek a cicának.

 

(Eredeti forrásanyag: http://www.xmission.com/%7Eemailbox/woman.htm)

 

 

                                                                                            

 

Marc Gunn

Mit érdemes tudni erről a fiatalemberről? Nos, hogy kelta-amerikai származású, énekel, zenél és persze, amiért erre az oldalra került:  imádja a cicákat.

Mottó: "Hosszú haj, skót szoknyák, kelta zene és macskák".

Remélem, hogy ez már felkeltette érdeklődésedet, és az alábbi linkre kattintva ugyan olyan jól szórakozol majd mint én:)

http://www.myspace.com/marcgunn

Aki többet is szeretne megtudni erről az érdekes emberről: www.marcgunn.com

A "Wild kitty" és a "Catnipped kitty" - szerintem neked is ismerős dallamok lesznek, persze kicsit másként, fűszerezve egy kis miákolással:)))

 

 

         A zenész egyik kedvencével Torré-vel.  Ugye, hogy nem csak a különleges cicák szerethetők? Ugye, hogy egy ilyen egyszerű cirmoska is igazi társa lehet valakinek, akihez ragaszkodik és akit viszont szerethet? 

 

 

 

 

Marc Gunn, skót öltözetben, kedvenc hangszerével. (Be kell valljam, a hangszer nevét nem ismerem, örömmel venném, ha nálamnál hozzáértőbb esetleg elárulná a nevét.) 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Olaszországban, utcán talált, befogadott cicával.

 

 

 

 

 Csak néhány érv a cicák mellett...

                                                                                                                                                                                                                                                                                               

              Könnyedén ártalmatlanná teszi a behatolókat...

 

             Segít a reggeli készülődésben, míg sminkelsz...

            Biztosítja, hogy kellően el tudj lazulni...

            Ellenőrzi  a fürdővized hőmérsékletét...

           Telefonügyeletet vállal...

          A titkos megbizatásokat diszkréten végzi...

           A kötelező szervízeket is rájuk bízhatod...

 

Ugye, meggyőztünk...

 

 

 

Oldalmenü
Naptár
Diavetítő